Ministarstvo rada pokrenulo E-vodič o pravima zaposlenih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Maj.2020, 16:16

Ministarstvo rada pokrenulo "E-vodič o pravima zaposlenih"

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja pokrenulo je aplikaciju "E-vodič o pravima zaposlenih" u vreme epidemije virusa COVID -19 u cilju bolje zaštite i ostvarivanja prava svih zaposlenih u Srbiji u skladu sa odredbama Zakona o radu.

Ministar rada Zoran Đorđević rekao je da se rad Ministarstva bazira na pođednakoj brizi o svim građanima i ostvarivanju njihovih prava koja im po zakonu pripadaju.

"Upravo zbog toga i u vreme epidemije želeli >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << smo da pružimo svu neophodnu pomoć našim zaposlenima da ostvare sva svoja prava. Svi oni koji su morali u vreme vanrednog stanja, a i nakon njega, da rade od kuće, zbog toga što pripadaju najugroženijoj grupi stanovnika, roditelji su dece do 12 godina ili su bili u nemogućnosti da zbog obustavljenog prevoza dolaze na posao kao i svih drugih opravdanih razloga, treba da znaju koja su njihova prava", objašnjava ministar.

On je naveo da aplikaciji, koja se nalazi na sajtu Ministarstva, na veoma jednostavan način, mogu da pristupe svi koji žele da provere svoj status, unosom traženih podataka.

Ko zaključi da mu je Ukoliko neko pravo uskraćeno može da prijavi inspekciji rada pozivom na 0800/300-307 ili na mejl adresu Ministarstva, odnosno inspekcije, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.