Ministarstvo prosvete reagovalo zbog aplikacije Buzz

Izvor: N1 televizija, 13.Dec.2016, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo prosvete reagovalo zbog aplikacije "Buzz"

Ministarstvo prosvete je saopštilo, povodom sazanja da neki učenici zloupotrebljavaju aplikaciju "Buzz", da ne postoji mogućnost da se ona zabrani.

"Povodom saznanja da je Buzz telefonska aplikacija, namenjena socijalnom umrežavanju učenika, zloupotrebljena u velikom broju škola u Srbiji, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal obaveštavaju javnost da ne postoji mogućnost zabrane primene ove aplikacije", navodi se >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << u saopštenju.

Kako se navodi u reagovanju, aplikacija ne može da se zabrani "s obzirom da je cilj aplikacije komunikacija".

"Međutim, analizom informacija koji se distribuiraju na ovoj mreži, uočeno je da neki od sadržaja mogu da se svrstaju pod dela ugrožavanja sigurnosti, rasne i druge diskriminacije, širenja superiornosti, podsticanja mržnje, izazivanja rasne, verske i nacionalne mržnje i netrpeljivosti, klevete, ugrožavanja sigurnosti, koja na osnovu lične tužbe mogu biti predmet krivičnog gonjenja. Ovim putem podsećamo učenike i roditelje da ne gube iz vida moguće posledice neprimerene komunikacije, kako na ovoj, tako i na drugim društvenim mrežama", zaključuje se u saopštenju.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.