Ministarstvo prosvete: Obustava nastave je protivzakonita

Izvor: Radio 021, 11.Dec.2014, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo prosvete: Obustava nastave je protivzakonita

Pomoćnica ministra prosvete Srbije Zorana Lužanin izjavila je da bi potpuna obustava rada koju prosvetari najavljuju za 22. decembar bila protivzakonita.

Ona je navela da joj je teško da zamisli da bi zbog štrajka prosvetnih radnika deca mogla da ostanu bez knjižica i zaključenih ocena.

Predstavnici četiri reprezentativna sindikata prosvete odlučili su da se štrajk u prosveti nastavi skraćenjem časova na 30 minuta, a da se 22. decembra zaoštri jednodnevnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << obustavom rada.

Predsednik Sindikata radnika u prosveti Slobodan Brajković rekao je juče da će nakon toga, ako ne bude pomaka u pregovorima, biti odlučeno da li će nastavnici zaključiti ocene učenicima i podeliti knjižice.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Ministarstvo: Obustava nastave protivzakonita

Izvor: Šumadija Press, 11.Dec.2014

Iz Ministarstva prosvete stižu upozorenja da bi potpuna obustava rada koju prosvetari najavljuju za 22. decembar bila protivzakonita.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.