Ministarstvo pravde: Počela sa radom elektronska oglasna tabla suda (VIDEO)

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Jan.2020, 17:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo pravde: Počela sa radom elektronska oglasna tabla suda (VIDEO)

Ministarstvo pravde saopštilo je da je od 1. januara počela sa radom elektronska oglasna tabla suda pod nazivom eTabla na kojoj građani i pravna lica mogu da pronađu sve vrste pravnih dokumenata iz izvršnog postupka koja im nisu uspešno uručena od strane suda ili javnog izvršitelja.

Navodi se da se uvođenjem eTable unapređuje zaštita ljudskih prava jer će svim strankama u postupcima izvršenja i obezbeđenja pred sudovima Srbije, biti dostupna pismena relevantna za njihova >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << prava i obaveze u tim postupcima, a koja im nisu mogla biti lično uručena.

"Elektronska oglasna tabla zamenila je dosadašnje fizičke oglasne table po sudovima, čime je povećana odgovornost, transparentnost i efikasnost pravosuđa, a građanima i privredi omogućen brz i jednostavan uvid u sadržaje oglasnih tabli sudova na jednom mestu, odnosno na internetu", stoji u saopštenju.

Dodaje se da će pored funkcije isticanja i skidanja pismena na oglasnu tablu suda, elektronska oglasna tabla služiti i za vođenje posebne evidencije o tome kada su akt ili pismeno istaknuti na elektronskoj oglasnoj tabli i kada su skinuti s nje.

"Uvođenje elektronske oglasne table omogućava da svi sudovi ubuduće imaju jedinstvenu oglasnu tablu, a građani će sa jedne veb adrese moći da saznaju koja se sve pismena iz postupaka izvršenja odnose na njih ukoliko im ista nisu lično uručena putem pošte, a u narednim fazama će imati mogućnost da uz prethodnu registraciju dobiju informacije i putem elektronske pošte ili SMS poruke kada se na oglasnoj tabli istakne dokument koji se odnosi na njih", stoji u saopštenju.

Video:

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Počela sa radom elektronska oglasna tabla suda

Izvor: DobreVesti.rs, 20.Jan.2020

Od 1. januara 2020. godine počela je sa radom elektonska oglasna tabla suda – eTabla, koju je uspostavilo Ministarstvo pravde u saradnji sa USAID Projektom „Vladavine prava“.. .  . Na eTabli građani i pravna lica sada mogu da pronađu sva pismena iz izvršnog postupka, koja im nisu uspešno...

Nastavak na DobreVesti.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.