Ministarstvo odlučilo: Vojska štiti granicu Crne Gore

Izvor: B92, 24.Jun.2022, 17:00

Ministarstvo odlučilo: Vojska štiti granicu Crne Gore

Pripadnici Vojske Crne Gore od juče ponovo štite državnu granicu od ilegalnih migranata kao podrška Upravi policije.

To je, kazali su iz Ministarstva odbrane, u skladu sa odlukom Saveta za odbranu i bezbednost od 6. juna.

Iz MO su objasnili da je razlog angažovanja Vojske to što trenutna situacija i raspoložive informacije ukazuju na mogućnost povećanja broja ilegalnih migracija prema zemljama Zapadnog Balkana, posebno aktiviranjem migrantskog pravca koji vodi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << preko Crne Gore.

"Pripadnici VCG biće angažovani na zadacima zajedničkog patroliranja sa graničnom policijom duž područja uz granicu, koja su do sada bila okarakterisana kao ugrožena od nezakonitih migranata".

U saopštenju se dodaje da Vojska pomaže u zaštiti državne granice od sredine 2018. godine, kad god procene ukažu na tu neophodnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.