Ministarstvo odlučilo: Ambasador se povlači

Izvor: B92, 26.Jan.2023, 11:30

Ministarstvo odlučilo: Ambasador se povlači

Francusko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da povlači svog ambasadora u Burkini Faso, dan nakon što su su najavili povlačenje svojih trupa iz Afrike.

"Odlučili smo da opozovemo našeg ambasadora iz Burkine Faso, kako bi se konsultovali o stanju i persprektivi naše bilateralne saradnje" navodi se u saopštenju ministarstva.

Protesti u Burkini Faso protiv francuskog vojnog prisustva naglo su porasli zbog mišljenja da Francuska nije učinila dovoljno da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se uhvati u koštac sa pobunom islamističkih grupa, koje su se poslednjih godina proširile iz susednog Malija.

Francuska je od vlasti Burkine Faso, koju čini vojna hunta dobila zahtev da francuske trupe napuste tu zemlju i to će biti učinjeno u roku od mesec dana, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Francuske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Francuska opoziva ambasadora i povući će vojne snage iz Burkine Faso

Izvor: Danas, 26.Jan.2023

Francuska će povući svoje vojne snage iz Burkine Faso u roku od mesec dana, saopštilo je u sredu francusko Ministarstvo spoljnih poslova za CNN.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.