Ministarstvo odbrane razvija nove tehnologije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Maj.2009, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo odbrane razvija nove tehnologije

BEOGRAD - Načelnik Uprave za odbrambene tehnologije Sektora za materijalne resurse Ministarstva odbrane Danko Jovanović najavio je razvoj novih tehnologija i proizvoda za domaće i inostrano tržište.

"Usvojićemo nove razvojne tehnologije koje bi trebalo da obezbede nov dugoročni razvoj Vojske Srbije kao što su robotizovane platforme, različiti elektronski sistemi i senzorske platforme", izjavio je Jovanović za najnoviji magazin "Odbrana".

On >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je dodao da se planira i modernizacija postojećih sredstava, naročito kada je reč o povećanju dometa pojedine municije, unapređenja baruta i goriva, što predstavlja i potrebu našeg sistema odbrane i primenu savremenih svetskih tehnoloških tokova.

Prema njegovim rečima, Vojno-tehnički institut će nastaviti letno ispitivanje bespilotne letilice koju razvija, a nastaviće i ispitivanja laserski vođene bombe, sistema zvukometrije...

Jovanović je naveo i da će biti završena i razvojna istraživanja potkalibarske municije - tehnologije izrade jezgra potkalibarskog projektila koji na bazi kinetičke energije uništava oklopna sredstva.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.