Ministarstvo odbrane SAD-a najveći poslodavac

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Jun.2015, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo odbrane SAD-a najveći poslodavac

Prema najnovijim statističkim podacima o broju zaposlenika u kompanijama i ustanovama u svijetu, poslodavac s najviše zaposlenih u svijetu je američko ministarstvo obrane sa 3,2 milijuna zaposlenika u svojim strukturama.

Prema izvještaju Međunarodnog instituta za strateške studije, drugi na listi najvećih poslodavaca na svijetu je Kineska narodna armija sa 2,3 milijuna zaposlenika, prenosi Anadolija.

Na listi dalje slijede američki lanac supermarketa Walmart sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << 2,1 milijun zaposlenih, McDonald’s sa 1,9 milijuna, britanska Nacionalna zdravstvena služba (NHS) 1,7 milijuna i Kineska nacionalna naftna korporacija sa 1,6 milijuna zaposlenika, prenosi Aljazeera.

Također, među najveće poslodavce svrstali su se i Državna telekomunikacijska korporacija Kine sa 1,5 milijuna zaposlenih, Indijske željeznice sa 1,4 milijuna, Indijske oružane snage 1,3 milijuna i kineski elektronski proizvođač Foxconn sa 1,2 milijuna zaposlenika.

Na listi deset najvećih poslodavaca na svijetu, četiri su kineska, tri američka, dva indijska i jedan britanski.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.