Ministarstvo odbrane: Plate radnicima Krušika redovne

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Okt.2019, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo odbrane: Plate radnicima Krušika redovne

Plate radnicima preduzeća "Krušik" isplaćuju se redovno, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane povodom, kako se navodi, još jednog političkog i zlonamernog napada na tu vojnu fabriku.

Ministarstvo odbrane je ocenilo da politički i zlonameran napad na "Krušik" ima za cilj uznemiravanje javnosti, radnika tog preduzeća i pomaganje inostranoj konkurenciji da ukloni to preduzeće i zauzme njegovo mesto na svetskom tržištu.

"Ministarstvo odbrane želi da upozna >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << javnost da se plate radnicima isplaćuju redovno, a da se poslovna politika vodi isključivo u interesu 'Krušika' i ni jednog drugog preduzeća", istaknuto je u saopštenju.

Ministarstvo je reagovalo na izjave uzbunjivača Aleksandra Obradovića, koji je kazao da "sa sigurnošću zna da je sindikat 'Krušika' i pre medijskih objava, anonimno obavestio" Ministarstvo odbrane i predsednika Srbije Aleksandra Vučića o, kako kaže, sumnjivom poslovanju te fabrike, ali da nije bilo reakcija.

"Umesto toga, Vučić priča bajke o uspešnom poslovanju firme u kojoj radim. Stvarnost je potpuno drugačija. 'Krušik' posluje s gubitkom, a radnici su uplašeni i ucenjeni", kazao je Obradović u intervjuu za jedan dnevni beogradski list.

Naveo je i da oko 2.000 radnika u Krušiku radi na određeno, a da je "najveći broj njih zaposlen po stranačkom ključu" i da predstavljaju "glasački potencijal za predstojeće izbore".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.