Ministarstvo od formiranja radi na sanaciji Zajače

Izvor: Blic, 12.Jun.2013, 19:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo od formiranja radi na sanaciji Zajače

Ministarstvo energetike, razvoja i zaštite životne sredine saopštilo je danas da se na rešavanju problema zagađenja životne sredine u Zajači radi od formiranja tog ministarstva i najavilo javni poziv za ponuđača koji će sprovesti delimičnu remedijaciju, odnosno sanaciju kontaminiranog zemljišta.

Resorno ministarstvo navodi da se na rešavanju tog problema radi od formiranja ove vlade i da su obezbeđena sredstva za javni poziv koji će Ministarstvo raspisati.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Ministarstvo energetike, razvoja i zaštite životne sredine raspisaće javni poziv za ponuđača koji će sprovesti delimičnu remedijaciju kontaminiranog zemljišta u Zajači kod Loznice.

Konačno čišćenje i rešenje tog decenijskog problema, odnosno remedijacija, biće sprovedeno uz finansijsku pomoć EU, kroz takozvane IPA projekte 2013-2014, objašnjavaju u Ministarstvu.

"Od trenutka kada je formirano Ministarstvo energetike, razvoja i zaštite životne sredine, prioritet jeste rešavanje problema takozvanih 'ekoloških crnih tačaka' - Pančeva, Bora, Šapca, Loznice, Velikog Bačkog kanala i drugih. Opredelili smo inspektora koji je isključivo zadužen za predmet i probleme zagađenja životne sredine u Zajači", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo ističe da problem Zajače više nije zagađenje vazduha, već zagađenje zemljišta, imajući u vidu da već godinu dana nisu zabeležene prekogranične vrednosti štetnih emisija u vazduhu.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Ministarstvo radi na sanaciji Zajače

Izvor: RTS, 12.Jun.2013

Od formiranja Vlade radimo na rešavanju problema zagađenja u Zajači, saopštilo Ministrstvo energetike i zaštite životne sredine. Obezbeđena sredstva za javni poziv za delimično čišćenje zagađenog zemljišta, kažu u ministarstvu. ..Ministarstvo energetike, razvoja i zaštite životne sredine...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.