Ministarstvo kulture potvrdilo: Radio Bravo ne emituje program

Izvor: Vesti-online.com, 24.Jan.2018, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo kulture potvrdilo: Radio "Bravo" ne emituje program

Ministarstvo kulture i informisanja ukinulo je u septembru prošle godine Rešenje o dodeli sredstva za sufinansiranje projekta radija "Bravo" iz Istoka jer ovaj medij "ne emituje radio program, odnosno ne proizvodi medijske sadržaje", saznaje Udruženje novinara Srbije (UNS). Ovim je i zvanično potvrđena informacija koju je juče objavio urednik Radio Goraždevca Darko Dimitrijević da radio "Bravo" ne emituje program.

Radio "Bravo", odnosno izdavač Radiodifuzno društvo Bravo >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Pro Expo d.o.o na Konkursu za sufinansiranje projekata koji se realizuju putem elektronskih medija sa sedištem na teritoriji AP  Kosovo i Metohija u 2017. godini prvobitno je dobio 650.000 dinara za projekat "Srbi u Metohiji - opstanak i problemi".

Da radio "Bravo" ne emituje program, Ministarstvo kulture i informisanja službeno je dopisom, 8. avgusta 2017. godine, obavestio Privremeni organ opštine Istok, piše u Rešenju o delimičnom ukidanju Rešenja o raspodeli sredstava sredstava u koje je UNS imao uvid.

U obrazloženju odluke o ukidanju podrške, koju je potpisao ministar Vladan Vukosavljević, navodi se da Ministarstvo "informaciju dobijenu od strane Privremenog organa opštine Istok smatra dokazom o promenjenim okolnostima u odnosu na one koje su postojale u vreme donošenja rešenja".

"Naime, stranka je u predlogu projekta navela da emituje medijski sadržaj, a takvi navodi očigledno nisu istiniti. Postupajući organ stoji na stanovištu da bi prenos sredstava iz budžeta za projekat stranke koja ne emituje medijski sadržaj, pričinilo ozbiljne štetne posledice i ugrozilo ostvarivanje javnog interesa određenog članom 15 Zakona o javnom informisanju i medijima", piše u obrazloženju.

Podsetimo, gostujući u emisiji “Ćirilica” na TV Hepi, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je pronašao posao određenim građanima iz Istoka koji su mu se u Lapljem Selu direktno obratili za pomoć, odnosno da je rešen egzistencijalni problem majke sa šestoro dece, tako što će njen najstariji sin biti zaposlen u radiju "Bravo" u Osojanu.

Urednik Radio Goraždevca Darko Dimitrijević objavio je juče na sajtu gorazdevac.com da ovaj radio "ne radi i ne emituje program već pune dve godine“.

Radio "Bravo" danas je u demantiju tvrdio da emituje program, navodeći da je osnovan 2010. godine u selu Osojane kod Istoka, da se njihova kancelarija nalazi u zgradi O.Š. Radoš Tošić od prvog dana od kada emituju bez prekida, ali uz velike probleme, kao i da je njihova "frekvencija lokalnog tipa i da pokriva samo teritoriju opštine Istok".

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.