Ministarski savet OEBS-a u Beogradu, stigli prvi gosti

Izvor: RTS, 01.Dec.2015, 23:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarski savet OEBS-a u Beogradu, stigli prvi gosti

Sve je spremno za održavanje Ministarskog saveta OEBS-a 3. i 4. decembra u Beogradu. Prestonica će ugostiti više od 40 ministara spoljnih poslova, a već danas pristižu delegati kako bi učestvovali na pripremnim sastancima. Na sastanku će učestvovati predstavnici 57 država članica i 11 zemalja partnera OEBS-a.
Beogradska Kombank arena primila je prve goste – prethodnicu Ministarskog saveta OEBS-a. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << U jednoj od deset kancelarija za sastanke sa ukupno 1.700 mesta, pripremni sastanci.

Ambasadori i visoki zvaničnici zauzeli su mesta u jednoj od sala Arene gde razrađuju planove za sastanak na ministarskom nivou koji će se održati u plenarnoj sali u četvrtak i petak, 3. i 4. decembra.
Za 1.500 predstavnika 57 zemalja članica i 11 država partnera i 3.000 slušalica, 650 mikrofona i 29 prevodilačkih kabina – na šest jezika.
Najveći organizacioni izazov za Beograd od Samita nesvrstanih 1989. godine i u godini kada se obeležavaju četiri decenije od usvajanja Završnog akta iz Helsinkija. Prilika i za promociju grada.
"Imali smo priliku prošle godine da budemo domaćini Samita 16 šefova vlada zemalja Centralne i Istočne Evrope i Kine, bio nam je u poseti i predsednik Kine, bili smo domaćini i samita gradonačelnika, ali ovo je najveći skup u poslednjih 26 godina i sjajna prilika i za promociju grada Beogarda", rekao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.
Važni sastanci u Palati Srbija. Sala Jugoslavija sprema se da na ručku ugosti visoke delegate, koje će na ulazu sačekati i promotivni štandovi. Skup će pratiti više od 500 predstavnika medija, a akreditovano je 150 redakcija.
Pogledaj vesti o: Beogradska Arena

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.