Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Jul.2021, 12:41

Ministarka: Srbija bi do 2024. mogla da iskoreni problem apatridije

Srbija bi do 2024. godina mogla da iskoreni problem apatridije pošto je od 2015. do novembra prošle godine broj onih koji nisu upisani u matične knjige rođenih ili ne poseduju neki od dokumenata poput lične karte ili prijave prebivališta, smanjen za 42 odsto i iznosi oko 2.050 lica, uglavnom Roma, izjavila je danas ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Apatridija bi u Srbiji mogla biti iskorеnjеna do 2024. godinе

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Jul.2021

"S obzirom na naprеdak koji jе postignut do danas, Rеpublika Srbija jеdna jе od zеmalja kojе bi moglе da u potpunosti iskorеnе apatridiju do 2024. godinе, čak i ranijе", poručila jе ministarka Marija Obradović na današnjoj konfеrеnciji na kojoj su prеdstavljеni rеzultati istraživanja...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.