Ministarka Crkvi: Abortus legalan

Izvor: B92, 05.Jun.2013, 14:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarka Crkvi: Abortus legalan

Beograd -- Ministarka zdravlja, reagujući na stav SPC da bi trebalo zabraniti abortus, rekla da svako ima pravo na mišljenje, ali da je prekid trudnoće regulisan zakonom.

"Svako, pa i SPC ima, naravno, pravo da po svakom pitanju zauzima stavove. Kada je u pitanju prekid trudnoće, on je kod nas regulisan zakonom, pravilima struke", rekla je Slavica Đukić Dejanović agenciji Beta.

Ona je navela da stručna javnost ima mogućnost da pokrene procedure za eventualne izmene >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zakona ako za to ima elemenata na stručnom planu.

"U ovom trentku nisu se stekli takvi uslovi", rekla je ministarka.

Sabor SPC saopštio je juče da je podržao inicijativu lekara vernika da država zabrani abortus, osim u slučajevima kada se on obavlja iz medicinskih razloga.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đukić Dejanović: Abortus reguliše zakon

Izvor: RTS, 05.Jun.2013

Iako svako ima prava na svoj stav, prekid trudnoće kod nas regulisan je zakonom, pravilima struke, rekla ministaka zdravlja Slavica Đukić-Dejanović, povodom stava Srpske pravoslavne ckrve da bi država trebalo da zabrani pobačaj...Ministarka zdravlja Slavica Đukić-Dejanović je, povodom stava...

Nastavak na RTS...

Dejanović: Abortus je legalan

Izvor: Akter, 05.Jun.2013

Ministarka zdravlja, reagujući na stav SPC da bi trebalo zabraniti abortus, rekla da svako ima pravo na mišljenje, ali da je prekid trudnoće regulisan zakonom

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.