Ministar za rad pisao malteškom kolegi zbog srpske dece

Izvor: RTS, 20.Dec.2019, 17:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar za rad pisao malteškom kolegi zbog srpske dece

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević uputio je dopis ministru rada Republike Malte Evaristu Bartolomiju povodom moguće deportacije srpskih porodica.
Ministar je u dopisu insistirao da se nastave pregovori, radi okončanja postupka utvrđivanja teksta Sporazuma o međusobnom zapošljavanju državljana i stvaranju uslova za njegovo potpisivanje u što skorijem roku.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />Đorđević je predložio i da se što pre pronađu načini za rešavanja novonastalih problema sa kojima se suočavaju naši državljani na Malti.
Kako je istakao, ovim Sporazumom, uz dijalog i postignut dogovor obe strane, obezbediće se potpuna zaštita prava radnika i članova njihove porodice.
"Kao resorno ministarstvo, stojimo iza naših građana i imamo obavezu i zadatak da se brinemo o njima ma gde se oni nalazili i ističemo da se, ukoliko je potrebno, oni mogu nama obratiti za pomoć. Nastojimo da u saradnji sa državama gde naši građani rade, bilateralno uredimo njihova prava po osnovu radnog odnosa. Nadamo se da ćete u okviru svoje nadležnosti pružiti pomoć i podršku u rešavanju statusa naših građana, a Vaših radnika, dok se nastali problemi bilateralno kroz sporazum, ili na neki drugi način ne reše", naveo je Đorđević.
Takođe, ministar je zamolio da se trenutni problem moguće deportacije ne rešava dok se Srbija i Malta međusobno ne informišu o važećim multilateralnim konvencijama, kao npr. o Multilateralnoj konvenciji MOR-a broj 131 o utvrđivanju minimalnih plata, s posebnim osvrtom na zemlje u razvoju.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Snažna podrška građana Malte srpskim roditeljima

Izvor: RTS, 20.Dec.2019

Građani Malte pružaju snažnu podršku našim državljanima koji su zbog rigidnih propisa stavljeni u situaciju da biraju između toga da sa Malte odu sa decom koja nisu dobila boravišnu dozvolu ili da ih pošalju kod rodbine u Srbiju. Ministar za rad Zoran Đorđević uputio je apel malteškom...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.