Ministar odbrane obišao snage u povišenoj borbenoj gotovosti u Raškoj

Izvor: B92, 26.Sep.2021, 12:29

Ministar odbrane obišao snage u povišenoj borbenoj gotovosti u Raškoj

Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišli su deo naših snaga koje se nalaze u stanju povišene borbene gotovosti.

Nakon provokacija koje su usledile od strane jedinica ROSU, koje se već sedam dana nalaze na severu KiM, predsednik Srbije Aleksandar Vučić naredio je podizanje borbene gotovosti za deo jedinica Vojske Srbije i MUP- a, navodi se u saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ministarstva.

Nakon provokacija koje su usledile od strane jedinica Rosu, koje se već sedam dana nalaze na severu KiM, predsednik Srbije Aleksandar Vučić naredio je podizanje borbene gotovosti za deo jedinica Vojske Srbije i MUP- a, navodi se u saopštenju ministarstva. Izveštaj Dušana Jemuovića Your browser does not support the video tag.

Ministar odbrane Nebojša Stefanović naveo je da je vojska spremna da svakog trenutka odgovori na sve izazove koji su pred nju postavljeni. Poručio je da će zaštititi svoj narod i da se neće ponoviti pogrom Srba.

U poseti našim snagama, osim ministra odbrane i načelnika Generalštaba, nalaze se i ambasador Ruske Federacije Aleksandar Bocan-Harčenko i izaslanik odbrane general-major Aleksandar Zinčenko kako bi se lično uverili u aktuelnu situaciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Raška

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.