Ministar obradovao najbolje studente BU

Izvor: Mondo, 10.Jun.2019, 13:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar obradovao najbolje studente BU

Ministar prosvete i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević uručio je u zgradi Rektorata Univerziteta u Beogradu najbolje rangiranim studentima Ugovore o stipendiranju doktorskih studija i njihovom uključivanju u naučnoistraživačke projekte.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Šarčević je kazao da je važno za Srbiju što je postala punopravni član CERN-a i da treba koristiti sve što ta organizacija može da pruži, naročito za obuku profesora koji će prenositi kvalitetno >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << znanje.

Rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović je navela da budući doktori treba da budu uzor mladjim kolegama "poštujući sve aspekte naučne etike i akademske čestitosti".

"Uslovi za nauku u Srbiji su takvi da možemo da očekujemo značajne promene koje će vratiti kompetitivni karakter u nauku koji je toliko izražen u svetu. Ima mnogo dobrih naučnika, ali nedovoljno para i to je standardna situacija u svetu", kazala je Popović i ocenila da kompetitivni duh mora da postoji kako bi se do sredstava došlo.

Program državnog stipendiranja postoji od 2002. godine i do sada je kroz njega prošlo više od 2.000 studenata, a ove godine uručeno je 178 stipendija.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šarčević uručio najboljim studentima Ugovore o stipedniranju doktorskih studija

Izvor: Danas, 10.Jun.2019

Ministar prosvete i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević uručio je danas u zgradi Rektorata Univerziteta u Beogradu najbolje rangiranim studentima Ugovore o stipendiranju doktorskih studija i njihovom uključivanju u naučnoistraživačke projekte. Članak Šarčević uručio najboljim studentima...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.