Ministar objavio: Imamo još samo šest slobodnih kreveta

Izvor: B92, 11.Apr.2021, 17:56

Ministar objavio: Imamo još samo šest slobodnih kreveta

Rumunija trenutno ima samo šest slobodnih kreveta u jedinicama intenzivne nege za pacijente sa kovid-19, izjavio je danas ministar zdravlja Vlad Vojkulesku.

On kaže da je više puta upozoravao da je situacija kritična, i da već tri meseca pokušavaju da nađu rešenja, prenosi rumunska agencija Ađerpres.

“Ministarskom naredbom 555 reorganizovali smo kovid bolnice tako da pacijenti imaju pristup odgovarajućoj nezi. Ne govorim samo o pacijentima sa kovid-19, već >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i o svim pacijentima. Trenutno u zemlji postoji samo šest kreveta za intenzivnu negu, šest slobodnih kreveta”, rekao je Vojkulesku.

Prema njegovim rečima, trenutno je 11.875 odraslih pacijenata i 94 pedijatrijska pacijenta hospitalizovano sa kovid-19 u rumunskim bolnicama.

Na odeljenjima intenzivne nege u Rumuniji nalazi se 1.513 odraslih pacijenata, a 16 pedijatrijskih pacijenata nalazi se na intenzivnoj nezi, od kojih su trenutno četiri osobe intubirane, rekao je ministar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KORONA POBEDILA U KOMŠILUKU: U celoj zemlji ostalo još samo šest kreveta na intenzivnoj nezi

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Apr.2021

Ministar zdravlja kaže da je više puta upozoravao da je situacija kritična..Rumunija trenutno ima samo šest slobodnih kreveta u jedinicama intenzivne nege za pacijente sa kovid-19, izjavio je danas ministar zdravlja Vlad Vojkulesku...On kaže da je više puta upozoravao da je situacija kritična,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.