Ministar o tome da li se produžava raspust

Izvor: B92, 20.Feb.2020, 10:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar o tome da li se produžava raspust

Beograd -- Neće biti dodatnog produženja zimskog raspusta, jer je aktivnost virusa gripa u opadanju, izjavio ministar prosvete Mladen Šarčević.

Takoće se đaci u centralnoj Srbiji i Vojvodini u školske klupe vratiti u ponedeljak, 24. februara.

Šarcević je za Tanjug rekao da je mera produženja raspusta zaustavila širenje virusa gripa i da će u narednih nekoliko dana, dok su deca kod kuće, situacija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << biti još bolja.

Navodi da je bio u stalnom kontaktu sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom, da je aktivnost virusa gripa u opadanju, da je smanjen broj obolelih za 50 odsto i da nema razloga da deca dalje gube nastavu.

Smatra da nadoknada časova neće biti problem, da djaci u centralnoj Srbiji treba da nadoknade četri, a u Vojvodini pet radnih dana.

Njegova preporuka direktorima škola je da se što manje koriste radne subote zbog predstojećih takmičenja koji se organizuju vikendom. "To može da se nadoknadi pretčasima, posle časova, ali i da se produzi čas na 60 minuta. Znaju direktori škola to dobro", kaže ministar.

Za đake u Vojvodini drugo polugodište počelo je 15. janura, ali je zbog gripa prekinuta nastava pet radnih dana.

U centralnoj Srbiji i na KiM, đaci sa zimskog raspusta trebalo je da se vrate 18. februara, ali im je raspust produzen četiri radna dana, te će drugo polugodište početi 24. februara.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Od ponedeljka deca ponovo u vrtićima i školama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Feb.2020

Na osnovu procene aktuelne epidemiološke situacije na teritoriji AP Vojvodine, nadležni organi predložili su prestanak privremene obustave rada u školskim i predškolskim kolektivima počev od 24. februara 2020. godine...Registrovan je srednji prag intenziteta aktivnosti virusa gripa, dok je broj...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.