Ministar Stefanović sa potpredsednikom Ekvatorijalne Gvineje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jun.2022, 15:41

Ministar Stefanović sa potpredsednikom Ekvatorijalne Gvineje

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović sastao se danas sa potpredsednikom Republike Ekvatorijalne Gvineje zaduženim za nacionalnu odbranu i državnu bezbednost Teodorom Nguema Obiang Mangueom koji boravi u zvaničnoj poseti Srbiji.

Tokom današnjeg susreta potpisan je Sporazum o saradnji Srbije i Ekvatorijalne Gvineje u oblasti odbrane, koji, kako su ocenili ministar Stefanović i potpredsednik Mangue, predstavlja dobru osnovu za uspostavljanje i razvoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << saradnje i doprinosi unapređenju sveukupnih odnosa dveju zemalja.

Ministar je istakao da uprkos geografskoj udaljenosti naše dve zemlje vezuju višedecenijski prijateljski odnosi i zahvalio se i ovom prilikom Ekvatorijalnoj Gvineji na nepriznavanju takozvanog Kosova i principijelnoj podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.

Potpredsednik Mangue je istakao da Ekvatorijalna Gvineja smatra Srbiju važnim partnerom i da je opredeljena za razvoj saradnje u svim značajnim oblastima, od odbrane preko poljoprivrede i građevinarstva do obrazovanja. On se i ovom prilikom zahvalio Srbiji na donaciji vakcina protiv kovida.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Stefanović: Uprkos daljini Srbiju i Ekvatorijalnu Gvineju vezuju prijateljski odnosi

Izvor: Beta Video, 09.Jun.2022

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da uprkos geografskoj udaljenosti Srbiju i Ekvatorijalnu Gvineju vezuju višedecenijski prijateljski odnosi. Stefanović se sastao sa potpredsednikom Ekvatorijalne Gvineje zaduženim za nacionalnu odbranu i državnu bezbednost Teodorom...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.