Ministar: Ne želim da se mešam u posao Narodne biblioteke

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Feb.2017, 12:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar: Ne želim da se mešam u posao Narodne biblioteke

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević nije želeo da komentariše to što danas, na Dan knjige u Narodnoj biblioteci Srbije neće biti uručena i nagrada za najčitaniju knjigu, koju dodelje Zajednica matičnih biblioteka.

"Ne bih to komentarisao. Oni imaju direktora, Upravni odbor. Ne bih da se Ministarstvo opredeljuje u toj situaciji. Ne želim da im se mešam u posao. Privatno imam mišljenje, ali vam ga neću reći", rekao je Vukosavljević novinarima u Beogradu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
Narodna biblioteka Srbije obeležiće danas 185 godina rada, a na svečanosti neće biti uručena Nagrada za najčitaniju knjigu godine.

Na društvenim mrežama proteklih dana postavljalo se pitanje da li je ta nagrada ukinuta jer je njen ovogodišnji dobitnik, Dragan Velikić, autor "Islednika" - najčitanije domaće knjige 2016. godine, javno podržao nekadašnjeg zaštitnika građana Sašu Jankovića kao kandidata za predsednika Srbije.

Narodna biblioteka Srbije prošle sedmice saopštila je da još u decembru donela odluku da će o sudbini te nagrade odlučivati Zajednica matičnih biblioteka Srbije i da je biblioteka samo formalno uručivala tu nagradu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Vukosavljević: Ne želim da se Ministarstvo meša u posao Narodne biblioteke

Izvor: RTS, 28.Feb.2017

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević nije želeo da komentariše to što danas, na Dan knjige u Narodnoj biblioteci Srbije neće biti uručena i nagrada za najčitaniju knjigu, koju dodelje Zajednica matičnih biblioteka. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.