Ministar Đorđević o nastavku saradnje sa GIZ-om

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jul.2020, 14:58

Ministar Đorđević o nastavku saradnje sa GIZ-om

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević razgovarao je danas sa novom direktorkom Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ) Danielom Funke o dosadašnjoj saradnji i projektima u oblastima ekonomskih migracija, socijalne zaštite osetljivih kategorija stanovništva, inkluzije Roma i zapošljavanja.

Ministar Đorđević je istakao značaj podrške GIZ-a na izradi Strategije o ekonomskim migracijama za period 2021-2027. godine koja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je usvojena na Vladi u februaru ove godine, a usvajanje pratećeg Akcionog plana se očekuje u narednom periodu.

Kako je saopštilo Ministarstvo, Đorđević se osvrnuo i na trenutnu krizu izazvanu epidemijom virusa ?OVID-19 i naglasio mogućnost buduće saradnje na otklanjanju posledica ove krize u okviru postojećih projekata kao i pronalaženja novih vidova podrške.

"Saradnja sa GIZ-om, koja je na veoma visokom nivou, Srbiji je veoma važna i verujem da će se nastaviti i u narednom periodu. Zahvalni smo na svakom vidu podrške koju je ova organizacija, kroz nekoliko važnih projekata, do sada pružila našoj zemlji. Nadam se da ćemo zajedničkim delovanjem uspeti da i ovu tešku situaciju, sa kojom se ceo svet bori, prevaziđeno na najbolji način", rekao je Đorđević.

Direktorka GIZ-a pohvalila je odgovor Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Vlade Srbije na krizu usled širenja virusa korona, naročito u pogledu brige o korisnicima socijalne zaštite u ustanovama za smeštaj starih lica i osoba sa invaliditetom.

Funke se saglasila sa ministrom da postoji dosta prostora za saradnju u pomenutim oblastima s obzirom na novonastale okolnosti.

"Srbija i Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju bi na regionalnom nivou mogli primer Srbije u reagovanju na KOVID-19 da promovišu kao primer dobre prakse. Takođe je obavestila da su u toku razgovori sa nadležnim nemačkim ministarstvom o projektima koje se planiraju do 2020. godine i 2021. godinu", piše u saopštenju.

Na sastanku je dogovoreno da se u narednom periodu direktorka GIZ-a na terenu upozna sa sprovedenim zajedničkim aktivnostima i rezultatima dosadašnje saradnje koje je ministar ocenio kao odlične istakavši pritom da je svaki uspeh GIZ-a u Srbiji i uspeh Vlade Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ministar Đorđević o nastavku saradnje sa novopostavlјenom direktorkom GIZ-a Danielom Funke

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jul.2020

Ministar Đorđević posebno je istakao značaj podrške Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju na izradi Strategije o ekonomskim migracijama za period 2021-2027. godine..Ministar za rad, zapošlјavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević sastao se sa novopostavlјenom direktorkom...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.