Izvor: Nezavisne Novine, 10.Maj.2016, 09:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Minhen: Napad na željezničkoj stanici, ima mrtvih

MINHEN - Neidentifikovani napadač je ubio jednog muškarca i još tri osobe ranio nožem istočno od Minhena, a policija istražuje moguće islamističke veze.

Der Messerstecher von #Grafing war nach BR-Informationen "ein nicht polizeibekannter Deutscher". Das LKA ermittelt. pic.twitter.com/8UY3IlDT81

Muškarac je napao putnike na stanici Grafing kratko prije pet sati ujutru. Jedna od povrijeđenih osoba je u teškom je stanju.

Napadača je kasnije savladala >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << i uhapsila policija.

Neki svjedoci izjavili su da je on uzvikivao "Allahu ekber" (Bog je najveći), ali je motiv napada još nepoznat.

Bavarski radio javio je da je ured tužioca iz Minhena uveo zabranu na emitovanje vijesti o incidentu nakon što su se pojavile kontradiktorne izjave s mjesta napada.

Mihaela Grob, portparol policije Gornje Bavarske, izjavila je da "politički motiv" nije u potpunosti odbačen.

Gradonačelnica Grafinga Angelika Obermajr izjavila je za Sueddeutsche Zeitung da je osumnjičeni njemački državljanin.

1 man killed, 3 hurt in knife attack at train station in southern Germany, officials say. https://t.co/cyxzFbKTfb

"Sama pomisao da ljudi idu na željezničku stanicu po divnom jutru ili da obavljaju svoju papirologiju i nakon toga postanu žrtve manijaka je užasavajuća", navode novine njene riječi.

Jedan od perona na željezničkoj stanici Grafing je okružila policija a saobraćanje vozova je odgođeno, prenosi BBC.

DETAILS: Attack took place early morning at Grafing train station near #Munich - local media https://t.co/YicpAek2sP pic.twitter.com/UJee0WnlFk

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.