Mima Karadžić napušta pozorište

Izvor: Blic, 26.Nov.2013, 07:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mima Karadžić napušta pozorište

Mima Karadžić zauvek napušta pozorište. Slavni glumac sutra uveče u Ateljeu 212 pravi oproštajno veče i oprašta se od pozorišta u kojem je stalni član od 1986. godine. Završavam s pozorištem, u sredu ću reći sve svoje razloge - Mima Karadžić

- Tačno je da završavam s pozorištem, dođite pa ćete čuti razloge - potvrdio je Karadžić.

Kako „Blic“ saznaje, Mima se već neko vreme žali prijateljima da je kultura u Srbiji potpuno srozana i sa setom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pominje prošlo vreme kada je biti glumac u pozorištu imalo težinu i predstavljalo čast, tako da su prijatelji očekivali ovaj njegov potez.

I početkom 90-ih godina, kada je situacija u kulturi bila slična ovoj danas, Mima se povukao iz pozorišta. Tada je pričao da nije mogao da vidi sebe u komadima Biljane Srbljanović i većine autora predstava u tadašnjem Ateljeu 212.

Narednih deset godina Mima je daleko od pozorišnih dasaka snimao filmove i serije, postao uspešan producent i stigao da otvori i zatvori čak osam kafana! Ugostiteljstvo je posle glume njegova velika ljubav, a dobra vina u društvu lepih žena najveća strast.

Mima se pozorištu i Ateljeu vratio 2000. godine hit predstavom „Ratna kuhinja“, izdržao je još 13 godina i rešio da se povuče iz pozorišta trajno.

Uloge

Ostaće upamćene njegove uloge u predstavama: „Život i priključenija vojnika Ivana Čonkina“, „Zakleti spasilac davljenika“, „Sveti Georgije ubiva aždahu“...

M(j)ešoviti brak

Pre serije, „M(j)ešoviti brak“ je po režiji Milana Karadžića bio pozorišna predstava. Serija je umnogome pomogla Miminu karijeru, ali i lansirala brojne mlade glumce.

Budva na pjenu od mora

I dalje aktuelna serija „Budva na pjenu od mora“ pravo je Mimino čedo. Igra glavnu uloga, a i producent je serije.

Serije

Najznačajnije uloge u serijama Mima je ostvario u „Volim i ja nerandže... no trpim“, „Bolji život“, Porodično blago“, „Policajac s Petlovog brda“ i drugim.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Mima Karadžić napušta pozorište

Izvor: Dzungla.org, 26.Nov.2013

Mima Karadžić zauvek napušta pozorište. Slavni glumac sutra uveče u Ateljeu 212 pravi oproštajno veče i oprašta se od pozorišta u kojem je stalni član od 1986. godine. . OpširnijeBlic

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.