Miloš Jovanović izabran za Predsednika Novog DSS-a

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Maj.2022, 18:28

Miloš Jovanović izabran za Predsednika Novog DSS-a

Skupština Demokratske stranke Srbije usvojila je danas izmene statuta kojima je predviđena promena imena u Nova demokratska stranka Srbije, skraćeno Novi DSS, i usvojila Deklaraciju o spoljonopolitičkom položaju i identitetu Srbije pod nazivom "Srbija mora biti velika".

Deklaracija je značajna zbog određivanja položaja i uloge Srbije u svetu i mera je sposobnosti srpskog naroda i države za istorijsko bivstvovanje, saopšteno je iz DSS.

Deklaracijom se predlaže >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dodatno učvršćivanje vojne neutralnosti Srbije i ističe opredeljenje stranke da je potrebna saradnja Srbije sa Evropskom unijom, ali bez punopravnog članstva - poput evropskog ekonomskog prostora.

Deklaracijom je definisano da bi uvođenje sankcija Rusiji, između ostalog, bilo u potpunoj suprotnosti sa srpskim političkim i ekonomskim interesima i da je zato potpuno neprihvatljivo.

Na izbornoj sednici Skupštine izabrano je novo rukovodstvo stranke koje će predvoditi predsednik Miloš Jovanović.

Izabrano je i pet potpredsednika od kojih su Dejan Šulkić, Zoran Sandić, Predrag Marsenić i do sada obavljali tu funkciju, dok su dva nova potpredsednika Siniša Atlagić i Uroš Janković, dosadašnji predsednik Izvršnog odbora.

Prilikom predloga za izbor Uroša Jankovića data je prednost fundamentalnom načelu pretpostavke nevinosti, nezavisno od sudskog postupka koji se trenutno vodi, navodi se u saopštenju.

Na Skupštini je izabrano i 85 članova Glavnog odbora koji će na prvoj sednici izabrati Predsedništvo i Izvršni odbor.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.