Miloš Janković poziva na maksimalnu odgovornost

Izvor: RTS, 13.Mar.2017, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miloš Janković poziva na maksimalnu odgovornost

Vršilac dužnosti Zaštitnika građana Miloš Janković apelovao je na sve aktere u izbornom procesu, na maksimalnu odgovornost i toleranciju, poštovanje izbornih propisa kako bi prava građana u potpunosti bila ostvarena u demokratskoj atmosferi.
Zastitnik građana, u saopštenju dostavljenom medijima, posebno upozorava na tvrdnje pojedinih aktera javnog i političkog života o navodnoj pripremi haosa i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nemira u toku izborne noći i poziva tužilaštvo da ispita tačnost tih tvrdnji.
Ukoliko su tvrdnje netačne Zaštitnik građana poziva nadležne da pokrenu postupak protiv onih koji su ih plasirali u javnosti i nepotrebno uznemirili građane. Takođe, ukoliko nadležni organi već imaju podatke o mogućim scenarijima prekrajanja izborne volje građana i nasilju koje će uslediti nakon objavljivanja rezultata, potrebno je utvrditi kako je došlo do "curenja informacija" u medijima i sankcionisati one koji su za to odgovorni.
Bilo kakvo izazivanje ekscesa i uznemiravanja javnosti, produbljivanje mržnje, kao i otvoreno agresivno i nasilničko ponašanje prema neistomišljenicima u toku izbornog procesa, opasno je i štetno ne samo po političke aktere, već za društvo u celini, zaključio je Miloš Janković.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.