Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Feb.2015, 14:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milojević: Izostala saradnja dva državna organa

Predsednik Vrhovnog kasacionog suda Dragomir Milojević smatra da dva državna organa - Ministarstvo odbrane i Republičko javno tužilaštvo - treba efikasnije da sarađuju u svim slučajevima, pa i povodom zahteva ombudsmana Saše Jankovića.

Milojević je u izjavi novinarima ocenio i da je najmanji propust u tom slučaju napravilo Ministarstvo odbrane, a da je evidentno da je izostala saradnja dva državna organa koja mora da bude efikasna.

On je, ne želeći da komenatriše >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << suštinu zahteva Jankovića, objasnio novinarima proceduru postupanja, dodavši da se i iz pitanja novinara "vidi da nije bilo bliske saradnje" dva držvna organa.

"Zaštitnik građana se obratio Ministarstvu odbrane tražeći određena dokumenta, a ministarstvo je odgovorilo na te zahteve time što je reklo da su određena tražena dokumenta tajna i tražilo odobrenje od tužilaštva da dokumenta dostavi", rekao je Milojević.

On je naveo i da misli da sa te strane Ministarstarstvo odbrane "nema nekih propusta, jer traje predistražni postupak" i jer se ministarstvo obratilo tužiocu kome je dostavilo dokumente trazeći odobrenje da ih dostavi ombudsmanu.

"Mislim da je tu najmanji propust napravilo Ministarstvo odbrane, a što se tiče saradnje između ministarstva i tužilaštva mislim da ta saradnja izostala što govori i samo vaše pitanje", rekao je on.

Prema njegovim rečima, saradnja između dva državna organa od takvog značaja treba da bude ekspeditivna i efikasna.

"Borimo se za efikasnost celog sistema a ne odgovara se na zahtev ministarstva... tužilaštvo je bilo dužno da u najkraćem roku odgovori Ministarstvu odbrane", rekao je Milojević.

U takvim slučjevima postoje i takozvani "dobri običaji" da se odgovori što pre, napomenuo je on i istakao da, kada se građani obraćaju sudu "ja gledam da im se najduže u 10 dana odgovorim"

Milojević je dodao da se trudi i da se i na zahteve medija odgovori u najkraćem mogućem roku i to govori o efikasnosti rada.

"Nema šta da se krije, naši postupci nisu tajni, osim onih koji su u određenim zakonom predviđenim postupcima proglašeni kao tajni", rekao je Milojević posle predstavljanja analize pravosuđa koje je sačinila Svetska bankia.

Janković je tražio ranije od Ministarstva odbrane i VBA da mu dostave sva dokumenta o incidentu tokom prošlogodišnje Parade ponosa, kada je pretučen brat premijera Aleksandra Vučića.

Ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio je potom da će Jankoviću biti dostavljena sva dokumenta koja je tražio kada Republičko javno tužilaštvo to odbori Ministarstvu odbrane.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Milojević: Više javno dužno bilo dužno da dostaoi odgovor Ministarstvu odbrane

Izvor: Beta Video, 03.Feb.2015

BEOGRAD - Predsednik Vrhovnog kasacionog suda Dragomir Milojević izjavio je danas novinarima de je Više javno tužilaštvo dužno da u najkraćem mogućem roku dostavi odgovor Ministarstvu odbrane da li sme da dostavi informacuiju Zaštitniku građana povodom incidenta na Paradi ponosa. (CH 1)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.