Milkov: Bugarska spremna na deeskalaciju pod određenim uslovima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jan.2023, 01:06

Milkov: Bugarska spremna na deeskalaciju pod određenim uslovima

Ministar spoljnih poslova Bugarske Nikolaj Milkov izjavio je danas da je Sofija spremna za deeskalaciju u odnosima sa Skopljem pod određenim uslovima. Prema njegovim rečima, najvažniji uslov je uključivanje Bugara u ustav Severne Makedonije, upozorivši da u toj zemlji postoji ozbiljna antibugarska propaganda.

On je za bugarsku državnu televiziju (BTV) istakao da u slučaju sekretara bugarskog udruženja "Car Boris Treći", koji je pretučen 19. januara u Ohridu, makedonska >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << policija ispituje aktiviste iz Bugarske, umesto prave napadače, što je, po njegovom mišljenju, ozbiljan problem.

"Spremni smo za deeskalaciju u odnosima pod određenim uslovima. Povratak na situaciju od pre desetak dana nas ne zadovoljava. Konkretno, tražimo zaštitu prava tamošnjih Bugara", rekao je on.

Milkov, takođe, kaže da se ne slaže sa stavom makedonskog predsednika Steve Pendarovskog da se slučaj prebijanja Pendikova koristi u unutrašnje političke svrhe u Bugarskoj.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Milkov: "Bugarska je spremna za deeskalaciju u odnosima sa Skopljem pod određenim uslovima"

Izvor: Blic, 30.Jan.2023

Ministar spoljnih poslova Bugarske Nikolaj Milkov izjavio je danas da je Sofija spremna za deeskalaciju u odnosima sa Skopljem pod određenim uslovima.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.