Milion € za reklamu Kosova na CNN-u

Izvor: B92, 16.Feb.2012, 22:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milion € za reklamu Kosova na CNN-u

Beograd -- Reklamni spot Vlade Kosova povodom godišnjice nezavisnosti, umalo da izazove skandal, da nije primećeno da je umesto reči "newborn" greškom ostavljeno "newporn"

Spot je zamišljen s ciljem privlačevanja stranih investicija na Kosovu, a trebalo je da se emituje na američkoj televizijskoj mreži CNN.

Naime, pre nego što je Kosovo proglasilo jednostranu nezavisnost 2008. godine, otkrivena je statua u Prištini sa natpisnom "newborn" (ponovo rođena) velikim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << žutim slovima, pa je vlada u Prištini odlučila da prikaže to u spotu.

Kada se spot najpre pojavio na Internetu pojedini korisnici su primetili da se ispod statue vidi reč "newporn" (novi porno), preneo je AP.

Kosovska vlada je ubrzo utvrdila da su vandali isprskali sprej preko donjeg dela slova B plavom bojom zbog čega ono nije propuštalo dovoljno svetlosti.

Pred samo emitovanje na CNN, spot je redizajniran i pušten bez propusta.

Za kampanju za poboljšanje ugleda u svetu kosovska vlada je uložila milion evra.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.