Miletić opet pun, đaci krenuli na nastavu

Izvor: B92, 28.Sep.2017, 08:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Miletić" opet pun, đaci krenuli na nastavu

Beograd -- Đaci Osnovne škole "Svetozar Miletić" nakon skoro mesec dana ponovo su ušli u školu, nakon sinoćnjeg dogovora predstavnika Ministarstva, direktora i roditelja.

Kamere RTS-a su zabeležile ulazak đaka u školu. Oni, podsetimo, nisu pohađali nastavu u znak protesta roditelja protiv smene direktora te škole Miroljuba Ljube Mosurovića.

Epilog sukoba na relaciji Ministarstvo prosavete - direktor i roditelji je stigao u sredu uveče, nakon višečasovnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << razogovora predstavnika Ministartsva, Grada i direktora Mosurovića, a na kom je dogovoreno da se Mosurović povuče.

Za uzvrat, kao v.d. direktora neće biti postavljen Miloš Gačić protiv koga su bili i roditelji đaka, a Savet roditelja i kolektiv škole odrediće sami vršioca dužnosti direktora do raspisivanja konkursa za to mesto. A tada se možda prijavi i "stari" direktor Ljuba.

Članica Saveta roditelja Zvezdana Čolić rekla je jutros za RTS da je "napravljen dogovor kojim nisu oduševljeni". "Mi bismo svi voleli da je Ljuba ostao. Međutim, kompromis napravljen zbog normalizacije rada škole kako bi deca krenula u školu. Ljuba je presekao, svojim povlačenjem je pokazao koliko je veliki čovek", navela je.

Ona je rekla da su članovi Saveta roditelji zadovoljni zato što će v.d direktor škole koga je imenovalo ministarstvo podneti ostavku i da će kolektiv dobiti direktora koga predloži.

Prema njenim rečima, ministarstvo je obećalo da će rad prosvetne inspekcije biti pod posebnom kontrolom.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.