Milenković svira sa Karamazovim na GAF-u

Izvor: Politika, 12.Jan.2011, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milenković svira sa Karamazovim na GAF-u

BEOGRAD – Violinista Stefan Milenković održaće koncert sa bosansko-hercegovačkim lautistom Edinom Karamazovim 9. februara u Kolarčevoj zadužbini u okviru „Gitar art festivala” (GAF), čiji je ovogodišnji slogan „Inside”.

Direktor „GAF-a” Boško Radojković rekao je danas na konferenciji za novinare da će se Milenković i Karamazov predstaviti beogradskoj publici sa klasičarskim programom, i da koncert neće nalikovati na nedavnu saradnju violiniste i makedonskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << rok gitariste Vlatka Stefanovskog.

Milenković je prethodno sarađivao na tri prednovogodišnja koncerta u beogradskom Sava centru sa bivšim gitaristom „Leba i soli” Stefanovskim, a u istoj dvorani u okviru pretprošlogodišnjeg „GAF-a” Karamazov je nastupio sa svetskom pop zvezdom Stingom, izvodeći englesku muziku 16. veka.

Radojković je istakao da je „povratak klasici programska koncepcija” ovogodišnjeg izdanja „GAF-a”, koji će trajati od 8. do 13. februara.

„Protekle dve godine imali smo razne izlete, ali klasika je uvek bila osnova 'GAF-a'. Imamo šest večeri, od toga pet večeri klasike”, rekao je Radojković.

Kako je najavljeno, na svečanom otvaranju „GAF-a” 8. februara u Kolarčevoj zadužbini nastupiće gitarista Leata Eduard i potom španski „Los Romero”. U istoj dvorani iduće večeri pre Milenkovića i Karamazova sviraće gitaristi iz Srbije Ognjen Grčak i Kine Ksvefej Jang.

U Sava centru 10. februara nastupa italijanski kvartet soprana „Divas”, „Los romero” i orkestar „Kamerat serbika” sa italijanskim dirigentom Marčelom Rotom.

Portugalska fado pevačica Mariza vraća se peti put u Sava centar u poslednjih nekoliko godina nastupom 11. februara, kada će promovisati novi album „Fado Tradicional”.

U Kolarcu 12. februara nastupa gitarista Goran Krivokapić, a potom i brazilski pijanista i gitarista Egberto Gismonti, dok u istoj dvorani završne večeri festivala 13. februara nastupaju Darko Karajić i Roman Vjazovski i „Anjelo Deziderios kvarteto furiozo”.

Radojković je najavio da će se na festivalu koristiti audio-vizuelna tehnika produkcijske kuće „Vidži argt” (VG art), čiji je vlasnik pop pevač Vlado Georgiev, objasnivši da je cilj da se napravi novi doživljaj za publiku, koja će uz bolji nivo čujnosti akustičnih instrumenata moći „mnogo bolje da čuje interperetacije”.

Kako je najavljeno, u okviru sporednog festivalskog programa „Međunarodnog sajma gitare i muzike” koji traje od 10. do 13. februara u hotelu „Kontinental”, učestvovaće između ostalih Stefanovski i čuveni gitarista kragujevačkog sastava „Smak” Radomir Mihajlović-Točak.

Beta

objavljeno: 12.01.2011

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.