Milatović u prvoj zvaničnoj poseti Srbiji

Izvor: B92, 27.Jun.2023, 14:18

Milatović u prvoj zvaničnoj poseti Srbiji

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović najavio je danas da će u prvoj zvaničnoj poseti Srbiji boraviće u prvoj polovini jula.

"Ono što sam rekao u predsedničkoj kampanji je da je prva poseta Briselu i na taj način sam poslao važnu poruku da je prioritet spoljne politike ubrzanje EU agende.

Nakon te posete, uslediće poseta Beogradu u prvoj polovini jula", rekao je Milatović novinarima u podgoričkoj Vili Gorica.

Cilje posete Beogradu je, prema njegovim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rečima normalizacija dobrosusedskih i uopšte odnosa u regionu. Crna Gora je, kazao je, posvećena dijalogu Beograda i Prištine. Istakao je da je za to da se sve zemlje u okruženuu vrate dijalogu i da, kako je kazao, "na taj način kao stabilan region idemo napred".

"U tom smislu podržavamo dijalog Beograda i Prištine i nadamo se deeskalaciji tenzija koje smo videli. Pozicija Crne Gore je jasna - podržavamo dijalog i to je bila tema Samita. Stabilan region koji je deo EU je jedina zajednička budućnost", naveo je Milatović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Milatović u prvoj zvaničnoj poseti Srbiji u prvoj polovini jula

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 27.Jun.2023

PODGORICA – Predsednik Crne Gore Jakov Milatović najavio je danas da će u prvoj zvaničnoj poseti Srbiji boraviće u prvoj polovini jula. “Ono što sam rekao u predsedničkoj kampanji je da je prva poseta Briselu i na taj način sam poslao važnu poruku da je prioritet spoljne politike ubrzanje...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.