Milan Radojičić dao iskaz MUP-u

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Nov.2018, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milan Radojičić dao iskaz MUP-u

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije danas su, postupajući u skladu sa zahtevom Tužilaštva za organizovani kriminal, obavili razgovor sa M. R. u vezi njegovih saznanja o ubistvu Olivera Ivanovića.

Policija je od M. R. uzela izjavu u skladu sa zahtevom za prikupljanje potrebnih obaveštenja, a u vezi sa istragom ubistva lidera Građanske inicijative SDP, navedeno je u saopštenju.

Mediji prenose da je reč o Milanu Radoičiću.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Tužilaštvo za organizovani kriminal:Nemamo informacije da uhapšeni imaju veze sa ubistvom Ivanovića

Tužilaštvo za organizovani kriminal u Beogradu kaže da ni o jednom od uhapšenih u Kosovskoj Mitrovici nema informacije koje bi ih povezivale sa ubistvom lidera GI SDP Olivera Ivanovića.

Nikakve informacije nemaju ni po pitanju Milana Radoičića, kažu za Tanjug u Tužilaštvu.

"Tužilaštvo nije upoznato sa tim da li takve informacije ili dokaze poseduju privremeni organi samouprave u AP Kosovo i Metohija", preciziraju u Tužilaštvu i napominju da su kosovski organi po njegovim zahtevima za informacije i dokaze postupali selektivno.

U petak ujutru, u Kosovskoj Mitrovici uhapšeni su Marko Rošić, Nedeljko Spasojević i Dragiša Marković po nalogu Specijalnog kosovskog tužilaštva zbog navodnih sumnji da su učestvovali u ubistvu Olivera Ivanovića, 16. januara ove godine.

Tužilaštvo za organizovani kriminal podseća da je već saopštavalo da je postupilo po svim do sada podnetim zahtevima za uzajamnu pravnu pomoć kojima je, pored ostalog, bilo traženo ispitivanje svedoka, o čijem identitetu Tužilaštvo ne može da se izjašnjava, kao ni o detaljima bilo kog zahteva Tužilaštva u Prištini.

S druge strane, kako kažu u Tužilaštvu, kosovski organi su po zahtevima Tužilaštva za organizovani kriminal postupali selektivno, tako da do sada nisu dostavljeni svi traženi dokazi i informacije.

Poslednjim zahtevom za uzajamno pravnu pomoć tražena je provera više činjenica i okolnosti, pa će odgovor na ovaj zahtev biti poslat Prištini kada sve tražene provere budu izvršene, zajedno sa celokupnim prikupljenim materijalom.

Taj poslednji zahtev odnosi se na ispitivanje Saše Jankovića, koji je prošlog četvrtaka saslušan u Tužilaštvu za organizovani kriminal kao svedok.

Uhapšenima za ubistvo Ivanovića je određen pritvor i nalaze se u zatvoru u Podujevu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.