Milaković: Protest u Vukovaru nije obuhvatio sve žrtve

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Okt.2018, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milaković: Protest u Vukovaru nije obuhvatio sve žrtve

Srdan Milaković, zamenik gradonačelnika Vukovara iz reda srpske nacionalne manjine, izjavio je protest održan u tom gradu u subotu bio okupljanje desnice i političkih marginalaca koji su tu došli pre svega iz raznih političkih interesa.

"Ovaj protest nije imao za cilj pravdu, već samo pokazao da tim protestom nisu obuhvaćene sve žrtve. Pokazalo se da i žrtva, a posebno zločinac, imaju nacionalnost. Ni jednom rečju nisu spomenuta ubistva pedesetak Srba u Vukovaru u julu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 1991. godine kada rat još nije ni počeo. Zato se pozitivno, iako nisu izgovorena imena i prezimena, spomenuo Tomislav Merčep koji je osuđen za ratne zločine", rekao je Milaković za zagrebački Večernji list.

Nema, kaže, pozitivno mišljenje ni kada je reč o predlozima koje je na protestu izneo gradonačelnik Ivan Penava, a posebno da se Srbiji uslovi ulazak u EU.

Navodi da ni Hrvatska nije ispunila sve uslove za ulazak u EU kada je reč o manjinskim pravima.

"I broj ljudi okupljenih na protestu, njih oko osam, devet hiljada, pokazuje da ga ni Vukovarčani nisu podržali. Nije ga podržala ni velika većina Hrvata jer da jesu, na protestu bi bilo mnogo više ljudi. I to zapravo pokazuje da Vukovarčani samo žele normalan život, neopterećen prošlošću. I to upiranje prstom bez iznošenja dokaza i činjenica zapravo je vrlo opasno", zaključio je Milaković .

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.