Mihajlovićeva sa Čačanima o građevinskim problemima

Izvor: RTS, 26.Apr.2015, 00:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlovićeva sa Čačanima o građevinskim problemima

Građani Čačka razgovarali su o problemima infrastrukture i teškoćama na lokalnim putevima sa potpredsednicom vlade i ministarkom građevine, saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović. Ministarka najavljuje izgradnju 1.700 stanova za socijalno ugrožene u naredne dve godine.
Ministarka Zorana Mihajlović poručuje da su završena 24 stana za socijalno stanovanje u čačanskom naselju Obrež, koje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je trebalo da finasiraju država i lokalna samouprava u jednakom iznosu.

"Država je dala malo više, čime je grad uštedeo. Procenjena vrednost je bila oko 90 miliona dinara, a krajnja vrednost izgrađenih stanova je 72 miliona", navodi Mihajlovićeva i dodaje da su posao odradile domaće firme.
Ministarka podseća da je za državu važno to što će se, osim u Čačku, takvi stanovi graditi u još pet gradova, a krajem maja će biti završeni u Kikindi.
Nakon toga se očekuje da gradske vlasti, uz jasne uslove, raspišu konkurse i izvrše raspodelu stambenih jedinica.
Gradonačelnik Čačka Vojislav Ilić tvrdi da je grad Čačak potpuno spreman za program koji se odnosi na izgradnju 1.700 stanova za socijalno stanovanje i naglašava da je lokacija obezbeđena.
Ministraka je razgovarala sa građanima, koji su se uglavnom žalili na probleme u vezi sa sanacijom saobraćajnica oštećenih u poplavama, prenosi Tanjug.
"Deo pitanja je bio u vezi sa dobijanjem građevinskih dozvola. Stekla sam utisak da je u odnosu na druge gradove u Čačku manje problema", ističe Mihajlovićeva i dodaje da uzrok problema leži u nedovoljnom broju inspektora.
Ministarka kaže da su neki predmeti su rešavani na licu mesta, za one druge, koji zadiru u posao ministarstva građani će dobiti odgovor za sedam do deset dana.
Mihajlovićeva naglašava da će nastaviti da obilazi gradove i razgovara sa njihovim žiteljima, jer smatra da je neophodno da građane neko čuje.
"Važno je da budu saslušani, pa makar i ne bilo u mojoj nadležnosti. Mi smo se obavezali da kontaktiramo druga ministarstva kako bi ljudi dobili odgovor, makar i negativan", zaključuje Mihjlović.
Gradonačelnik Čačka Vojislav Ilić zadovoljan je što je ministarka razgovarala sa građanima.
Ističe da je lokalna samouprava spremna da pomogne u rešavanju svih problema.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.