Mihajlovićeva i Kopač razgovarali o reformama energetike

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Mar.2021, 14:08

Mihajlovićeva i Kopač razgovarali o reformama energetike

Reforme u energetskom sektoru, novi zakoni u oblasti energetike i dalji koraci u procesu energetske tranzicije bili su danas tema razgovora ministarka rudarstva i energetike Zorane Mihajlović sa direktorom Sekretarijata Energetske zajednice Janezom Kopačem.

"Srbija ove godine predsedava nistarskim savetom Energetske zajednice i mnogo je tema na kojima treba da radimo zajedno sa Energetskom zajednicom, uključujući energetsku tranziciju, dekarbonizaciju i klimatske promene", rekla >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je Mihajlovićeva.

Ministarstvo je saopštilo da se ona zahvalila na pomoći u izradi novih i izmeni zakona u oblasti energetike.

"Verujem da će vaše sugestije i komentari doprineti da zakoni koji će uskoro biti doneti budu još bolji. Naravno, moraju se nastaviti započete aktivnosti u vezi sa reorganizacijom EPS-a i „Srbijagasa“, u skladu sa odlukama Vlade, a čime će se ispuniti i naša ugovorna obaveza prema Energetskoj zajednici", rekla je Mihalovićeva.

Na sastanku su razmatrane aktivnosti na razdvajanju delatnosti u energetskim preduzećima, sertifikaciji i licenciranju energetskih kompanija u skladu sa propisima EU, izradi integrisanog nacionalnog plana za klimu i energetiku, kao i sporovima koji se vode pred Sekretarijatom Energetske zajednice.

Kopač je upoznao ministarku sa pitanjima u vezi sa srpskim energetskim sektorom koja su trenutno aktuelna za Energetsku zajednicu, kao i sa inicijativom EZ u vezi sa praćenjem emisije ugljen dioksida, u koje bi mogla da se uključi i Srbija.

Sastanku je prisustvovao i šef Delegacije EU u Srbiji, Sem Fabrici.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.