Mihajlović: Želimo efikasne i profitabilne „Puteve Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Maj.2019, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Želimo efikasne i profitabilne „Puteve Srbije"

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, predsedavala je danas sednicom Radne grupe za upravljanje procesom reformi putnog sektora u Republici Srbiji, na kojoj su razmatrani dalji koraci u sprovođenju ove reforme.

Mihajlovićeva je rekla da je danas usvojen izveštaj konsultanta za reformu sa smernicama, a da će za sprovođenje reforme biti formirana posebna radna grupa na nivou Vlade, kojom će ona predsedavati.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
"Pored reforme železnice koja je u toku, veoma je važno da imamo efikasna preduzeća i u putnoj privredi, pre svega "Puteve Srbije", kao upravljača državnim putevima. Kroz sprovođenje ove reforme želimo da povećamo ukupna ulaganja u održavanje, da imamo bolju putnu mrežu, a da "Putevi Srbije" posluju efikasnije nego danas", rekla je Mihajlovićeva.

Na sastanku je rečeno da je reforma već započela time što je posle više decenija raspisan tender za zimsko održavanje i započeto snimanje stanja kompletne putne mreže, a da će velike promene proizaći iz sprovođenja modela održavanja puteva prema učinku.

Sastanku su prisustvovali predstavnici JP "Putevi Srbije", "Koridora Srbije", kao i Svetske banke.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Most preko Save kod Ostružnice gotov u oktobru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Maj.2019

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, obišla je danas radove na izgradnji mosta preko reke Save kod Ostružnice, na obilaznici oko Beograda, i tom prilikom izrazila divljenje srpskim inženjerima zbog načina na koji su projektovali...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Mihajlovićeva s ambasadorom Nemačke

Izvor: Beta Video, 08.Maj.2019, 14:44

BEOGRAD - Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović sastala se danas s ambasadorom SR Nemačke u Srbiji Tomasom Šibom. (pokrivlaice) Beta/MGSI

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.