Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Jan.2018, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Za vikend počinje asfaltiranje tunela Predejane

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović obišla je danas radove u tunelu Predejane, na trasi Koridora 10 kroz Grdeličku klisuru, u kojem će za vikend početi asfaltiranje.

"Asfaltiranje u tunelu Predejane kreće za vikend, najpre u desnoj cevi, a zatim i u levoj. Rešene su se sve kritične tačke koje su postojale na ovom gradilištu i očekujemo da će ovaj tunel biti prva deonica na trasi auto-puta kroz Grdeličku klisuru koju ćemo >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << završiti", rekla je Mihajlović.

Ona je zahvalila radnicima Koridora Srbije i radnicima njiihovih izvođača i podizvođača koji su svakog dana na gradilištu, bez obzira na vremenske uslove, i podsetila da je trasa Koridora 10 kroz Grdeličku klisuru trenutno najteže gradilište u Evropi.

Tunel Predejane dug je jedan kilometar i deo je deonice Grdelica-Caričina dolina, ukupne dužine 11,8 kilometara.

Radovi se finansiraju iz kredita Evropske investicione banke (EIB), ugovorena vrednost radova je 15,2 milliona evra, a izvođač je bugarska firma "Alijansa 10".

Mihajlović je novinarima u Vranju rekla i da bi deonica Koridora 10 od Srpske Kuće do Levosoja u opštini Bujanovac, koja je poslednja deonica na južnom delu Koridora 10 na kojoj su počeli radovi, trebala da bude završena do jula 2018.godine.

Prema njenim rečima na tom delu Koridora 10 radovi traju nešto duže nego što je planirano zato što je promenjen projekat zbog korita Južne Morave.

Zorana Mihajlović je obišla tunel Predejane u Grdeličkoj klisuri zajedno sa vršiocem dužnosti direktora Koridora Srbije Zoranom Babićem i vršiocem dužnosti direktora Puteva Srbije Zoranom Drobnjakom u okviru posete Vranju, gde je razgovarala sa predstavnicima lokalnih samouprava iz Pčinjskog okruga, a nešto kasnije i sa građanima.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.