Mihajlović: Vučić nije uvredio žene u Kraljevu

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Okt.2018, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Vučić nije uvredio žene u Kraljevu

Ministarka i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović i šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović odbacili su danas navode da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Kraljevu tokom obilaska fabrike svojim izjavama uvredio žene i ocenili da je na delu novi napad na Vučića.

Mihajlović je na sednici Skupštine Srbije, gde brani zakone iz oblasti građevinarstva i saobraćaja, navela da je Vučić u Kraljevu samo >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << pohvalio turskog investitora koji je zaposlio značajan broj žena u Kraljevu.

"Ne kritika, već govor mržnje opozicije na račun predsednika Vučića samo zato što je izrazio zahvalnost investitoru jer je zaposlio žene, posebno one koje imaju više od 50 godina, potpuno je šizofren. Pogotovo ako se zna da u Srbiji žene teže dolaze do posla, naročito starije žene. Ovakvo ponašanje zaslužuje osudu svih, pa i osudu stranaka koje podržavaju i stoje iza ovakvih uvreda", rekla je Mihajlović.

Šef poslaničkog kluba SNS Aleksandar Martinović rekao je da se Vučić sa velikim poštovanjem odnosi prema ženama.

On je takođe kazao da se Vučić zahvalio Turčinu koji je u Kraljevu otvorio fabriku u kojoj će biti zaposleno 2.500 ljudi.

"Nije se polumangupski i šeretski obratio predsedniku Upravnog odbora turske kompanije, nego je istakao da je veoma teško danas u Srbiji naći za ženu posao ako ima između 40 i 50 godina, jer svi traže relativno mladu radnu snagu, a to važi i za muškarce i Vučić mu se samo na tome zahvalio", rekao je Martinović.

On je dodao da je na društvenim mrežama zbog toga krenula salva uvreda na Vučića, koji je omogućio da dođe investicija u Kraljevo i da se zaposli 2.500 ljudi.

Poslanica Demokratske stranke pre toga je u parlamentu tražila od predsednika Srbije da dovrši rečenicu kojom je tokom obilaska fabrike u Kraljevu vređao žene.

"Vučić je kroz kvazi mangupski osmeh izgovorio rečenicu direktoru frabike uz mizogene opaske o tome kako Turci treba da čuvaju naše žene i vode računa o njima", rekla je Jerkov i potom citirala Vučića: "Pa ti si sve žene uzeo da rade, pa zato si ti srećan, misliš da ćeš ... eee".

Ona je tražila od Vučiča da objasni šta je mislio kada je to izgovorio i šta on tačno misli da poslodavac koji je zaposlio sve žene očekuje od svojih radnica.

"Molim vas (predsedavajući) da ovo pitanje prosledite predsedniku i zamolite ga da dovrši rečenicu, pa da onda mi žene znamo šta njemu da kažemo", rekla je Jerkov.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jerkov traži da Vučić objasni izjavu o ženama, SNS ga brani

Izvor: N1 televizija, 23.Okt.2018

Poslanica Demokratske stranke Aleksandra Jerkov pitala je predsednika Srbije Aleksandra Vučića da nastavi rečenicu koju je izgovorio u Kraljevu posle otvaranja tekstilnog preduzeća. Ministarka Zorana Mihajlović i šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović odbacili su navode da je Vučić...

Nastavak na N1 televizija...

Jeremić: Čitao sam knjige, hteo sam da ukažem na naopake vrednosti SNS

Izvor: Beta, 23.Okt.2018

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da je stanje u Srbiji ocenio kao "prokletu avliju", jer je time hteo da ukaže na "naopake vrednosti" koje u Srbiji protežira vlast Srpske napredne stranke.Jeremić je u nedelju izjavio da je Srbija u "dubokom snu, s ponekim pulsom otpora" vlasti...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.