Mihajlović: Vučić ima poverenje u mene

Izvor: RTS, 17.Jan.2015, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Vučić ima poverenje u mene

Predsednik SNS-a i premijer Aleksandar Vučić ima poverenje u mene, kao što i ja imam poverenje i poštovanje prema njemu, izjavila je ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović.
Zorana Mihajlović je novinarima u Vladi, dan posle sednice Glavnog odbora SNS-a, rekla da je prirodno što je ta partija stalno u žiži javnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i da se u okviru te stranke razgovara o svemu i da nema nedodirljivih, prenosi Tanjug.

"Koristim priliku da se izvinim građanima, koji su možda u jednom momentu pomislili da je bavljenje nama samima mnogo važnije od onog zbog čega mi jesmo ovde, a mi smo ovde zbog boljeg života građana i juče je na to stavljena tačka", rekla je Mihajlovićeva.
Mihajlovićeva, koja i potpredsednica SNS-a, rekla je da članovi te partije kao i njeni funkcioneri moraju stalno da se preispituju i da je to bio razlog zbog kojeg je ona danas predstavila rezultate rada za prošlu i planove za ovu godinu.
Ona je podsetila da je ta stranka obećala građanima bolji život, dostojanstvo i pravdu, i da su to strateški ciljevi Vlade.
Mihajlovićeva je izjavila da je Ministarstvo saobraćaja predložilo i predalo izmene Zakona o bezbednosti saobraćaja formalnom predlagaču – Ministarstvu unutrašnjih poslova i da će još jednom o tome razgovarati sa ministrom Nebojšom Stefanovićem.
Ona je, odgovarajući na pitanje zbog čega te izmene nisu usvojene do 1. januara, kako je ranije najavljivano, podsetila da je formalni predlagač Ministarstvo unutrašnjih poslova.
"Formalni predlagač tog zakona je MUP. Ministarstvo saobraćaja i mi koji se nalazimo u koordinacionom telu za bezbednost saobraćaja predložili smo i poslali izmene i dopune zakona formalnom predlagaču. Formalni predlagač bi sada morao sada da krene u predstavljanje zakona", rekla je Mihajlovićeva.
Mihajlovićeva je još jednom podvukla da je reč o veoma važnim izmenama i da bi to moralo što pre da se uradi, rekavši da će tim povodom još jednom razgovarati sa ministrom unutrašnjih poslova.
"Ispunili smo obećano, rezultati su merljivi"
Mihajlović je izjavila da će u 2015. godini početi modernizacija pruge Beograd - Budimpešta i najavila donošenje više zakonskih predloga iz oblasti građevinarstva.

"Do kraja marta mi ćemo u parlamentu imati zakon o konverziji zemljišta, do polovine 2015. godine zakon o legalizaciji gde ćemo predstaviti i završiti konačno priču o 1,5 milion nelegalno izgrađenih objekata, a do kraja godine elektronsku građevinsku dozvolu", rekla je Mihajlović.
Predstavljajući rezultate rada i planove za ovu godinu, Mihajlović je najavila modernizaciju 111 kilometara pruge, završetak 127 kilometara auto-puta ili puteva prvog i drugog reda uz komentar da će 2015. godina biti godina gradnje, razvoja i reformi.
Ona je najavila i realizaciju projekata koje je premijer Aleksandar Vučić predstavljao u Berlinu, a reč je o auto-putevima Niš-Priština, Beograd-Bar-Tirana.
Mihajlović je novinarima rekla i da je to ministarstvo svoja obećanja iz prošle godine ispunilo.
"Obećail smo da će se građevinska dozvola izdavati za manje od mesec dana, i prvi put u Srbiji je donet zakon da se građevinska dozvola dobija za 28 dana sa podzakonskim aktima, dakle zakon može da se primenjuje. Obećali smo da neće biti crnog tržišta kada govorimo o međunarodnim dozvolama i međunarodnom prevozu i ja danas mogu sa radošću da kažem da toga nema", rekla je Mihajlović.
Od ispunjenih obećanja, Mihajlović je navela i završetak infrastrukturnih radova kao što su deonica Ub-Lajkovac i most Zamun-Borča.
"Obećali smo da ćemo da se okrenemo ka bezbednosti saobraćaja i pripremili smo izmene i dopune tog zakona i predali ministarstvu. Obećali smo da ćemo napraviti jasan odnos između onih firmi kojima su važni zaposleni i onih firmi koje ne plaćaju svoje zaposlene i drže ih na crno i napravili smo i predstavili bele i crne liste", podsetila je ministar građevinarstva.
Mihajlović je zaključila da je reč o rezultatima koji su merljivi i da "to nisu rezultati priče radi".

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Mihajlović: Ispunili smo obećano

Izvor: RTS, 17.Jan.2015

Predsednik SNS-a i premijer Aleksandar Vučić ima poverenje u mene, kao što i ja imam poverenje i poštovanje prema njemu, izjavila je ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović. . Zorana Mihajlović je novinarima u Vladi,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.