Mihajlović: Rezultati ispitivanja gasa za desetak dana

Izvor: Blic, 31.Jan.2014, 17:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Rezultati ispitivanja gasa za desetak dana

Ministarka energetike Srbije Zorana Mihajlović najavila je danas da će se za sedam do deset dana znati šta je uzrok povećanih decembarskih računa za gas.

Ona je novinarima na obeležavanju 45 godina rada Termoelektrane Morava u Svilajncu rekla da je na zahtev Ministarstva energetike formirana komisija koja ispituje problem uvećanih decembarskih računa i da se sada prikupljaju dodatni podaci o kvalitetu gasa.

- Profesori se time bave i oni su rekli da ako je došlo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << do povećanja količine domaćeg gasa u strukturi isporučenog gasa, to može da izazove problem - objasnila je Mihajlovićeva.

Ona je rekla da treba sačekati konkretne rezultate ispitivanja kvaliteta gasa koji će biti poznati za sedam do deset dana.

- Tada ćemo znati šta se desilo i da li je to jedan od razloga za to što možda bilo uvećanih računa - rekla je Mihajlovićeva.

Ministarka je rekla da će sutra razgovarati s građanima u Novom Sadu.

- Tamo ću razgovarati sa Udruženjem Prosperitet koje je organizovalo proteste. U svakom slučaju, mora da se zna da li je sve urađeno kako treba ili je bilo nekih problema - rekla je ministarka.

Oko 400 korisnika gasa protesovalo je 26. januara ispred zgrade Srbijagasa u Novom Sadu izražavajući nezadovoljstvo zbog povećanih računa za gas.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Za deset dana rezultati analize gasa

Izvor: Radio 021, 31.Jan.2014

Ministarka energetike Srbije Zorana Mihajlović najavila je danas da će se za sedam do deset dana znati šta je uzrok povećanih decembarskih računa za gas.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.