Mihajlović: Rekonstrukcija i izgradnja 400 kilometara pruge

Izvor: Blic, 15.Sep.2014, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Rekonstrukcija i izgradnja 400 kilometara pruge

U Srbiji će u naredne tri godine biti rekonstruisano, ali i izgrađeno više od 400 kilometara pruga, izjavila je danas ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

- Trenutna vrednost projekata koji se raalizuju na železnici iznosi 1,2 milijarde evra i u narednom periodu biće završeni projekti finansirani kreditima EBRD, Češke i Rusije - rekla je

Mihajlovićeva, prilikom obilaska deonice barske pruge između Lazarevca i Lajkovca, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << povodom Dana železničara, 15. septembra.

Ona je najavila da će u narednih nekoliko meseci biti urađena studija izvodljivosti za streteški najznačajniju prugu Beograd- Budumpešta koja će Srbiji, kako je ocenila, omogućiti da postane važan tranzitni pravac u regionu.

Čestitajući železničarima njihov dan, Mihajlovih je istakla da će Vlada Srbije i resorno ministarstvo u narednom periodu posebnu pažnju posvetiti razvoju železnice.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Više neće pričati da idemo 42 km/h

Izvor: B92, 15.Sep.2014

U Srbiji će u naredne tri godine biti rekonstruisano ali i izgrađeno više od 400 kilometara pruga, izjavila je ministarka infrastrukture Zorana Mihajlović..."Trenutna vrednost projekata koji se raalizuju na železnici iznosi 1,2 milijarde evra i u narednom periodu biće završeni projekti finansirani...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.