Mihajlović: Prvo Vučićev program, pa o imenima u vladi

Izvor: N1 televizija, 20.Maj.2016, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Prvo Vučićev program, pa o imenima u vladi

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da prvo treba premijer Aleksandar Vučić da predstavi program buduće vlade pa tek onda da se govori o njenom sastavu.

"To će pre svega predstaviti predsednik vlade, a niko od nas pojedinačno", kazala je Mihajlović novinarima u Vladi Srbije odgovarajuću na pitanje da li je premijer Vučić sa njom razgovarao o sastavu nove vlade.

Ona je podsetila da je Vučić juče razgovarao sa predsednikom Srbije Tomislavom >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Nikolićem i da se sada očekuju naredni koraci.

"Pustite da predsednik vlade formira tim i da pre toga napravi program pa da onda pričamo dalje", istakla je Mihajlović.

Ona je rekla i da će nova vlada rešiti pitanje vršilaca dužnosti direktora u javnim preduzećima. "Sigurno će biti rešeno to pitanje. Nije ni dobro za jedno javno preduzeće, pogotovo ako se ide u reforme, da ima vršioca dužnosti direktora", rekla je Mihajlović novinarima u Vladi Srbije.

Mihajović je podsetila da je sadašnja vlada usvojila izmene i dopune Zakona o javnim preduzećima. "Ranije su se svi direktori postavljali na sednicama vlade, a ova vlada je uvela konkurse", rekla je Mihajlović.

Konsultacije predsednika Srbije sa predstavnicima političkih stranaka koje će biti zastupljene u Skupštini Srbije o novoj vladi su juče počele, a najavljeno je da bi trebalo da vlada bude formirana početkom juna.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.