Mihajlović: Nije sigurno da nas Dačić neće izdati

Izvor: B92, 03.Mar.2016, 22:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Nije sigurno da nas Dačić neće izdati

Beograd -- Ako bude jezičak na vagi, mogao bi Dačić da pređe na stranu opozicije, izjavila je ministarka Zorana Mihajlović za “Večernje novosti”.

Osim toga, ona je navela da su Pajtić i Tadić “ostavili katastrofu”, kao i da bi desnica Srbiju “vratila u prošlost”.

Kako kaže, na sam pomen raspisivanja izbora videli smo kako se mnogi, ne samo opozicija, udružuju protiv SNS i Vučića.

“Videli smo i da mogu u jednom danu da se ujedine i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << razjedine, da mogu da sarađuju ekstremna desnica i proevropske snage samo da bi bili protiv nas. Zato smo spremni na sve, pa i na to da se svi udruže protiv nas, ali nismo spremni da menjamo pravac kojim vodimo zemlju”, navodi Zorana Mihajlović.

Prema njenim rečima, upravo je SNS ta koja najviše rizikuje jer “iz lagodne pozicije apsolutne podrške tražimo podršku građana”.

“Ona nam treba da bismo snažni i ujedinjeni nastavili put kojim smo krenuli. Ako ne dobijemo veliku i jedinstvenu podršku za dalje reforme i evropski put, nećemo držati vlast. Vučić neće čuvati mesto premijera sa šest odsto podrške kao što to radi Pajtić”, ističe ona.

Na pitanje strahuje li od rasta desnice Zorana Mihajlović odgovara da će se tek videti kako će proći na izborima i da je to reč o nacionalističkoj koaliciji čije ideje imaju podršku dela građana koji kao da nisu izvukli pouke iz vremena sukoba, ratova i bede u kojoj smo bili.

“Politika DSS i Dveri gura Srbiju nazad u prošlost. To je neodgovorna i isključiva politika koja samo budi emocije, a u realnosti nanosi veliku štetu. Zamislite Sandu Rašković Ivić ili Boška Obradovića na mestu premijera koji kažu da Srbija mora da odustane od evropskog puta, a u isto vreme se zalažu za sreću, decu i porodicu. A gde će naša deca da rade i kako će porodice da se osnuju ako nas ta politika odvede u izolaciju i povlačenje investicija. Mislite da će bilo koja evropska i svetska kompanija da radi u Srbiji koja je protiv EU? Neće! To je neodgovorna politika baš prema našoj deci i našim porodicama”, ocenjuje ministarka infrastrukture.

Zorana Mihajlović nakon toga kaže da SNS nema cilj da sama formira vlast, kao i da je još rano govoriti o tome kako će izgledati nova vlada.

“Ali kad posmatrate političku scenu Srbije, onda vidite desničarske nacionalističke stranke, partije bivšeg režima Pajtića i Tadića i socijaliste takve kakvi jesu. I onda vam je jasno da je SPS najmanje loša opcija. Ali to ne znači da će SPS biti rešenje za koaliciju, jer kad god se donose teške i nepopularne odluke, funkcioneri SPS ih ne brane. PUPS je više branio tešku odluku o penzijama nego SPS, koji je mirno ćutao”, kaže ona.

Na pitanje “Novosti” kako se na listi nalazi lider SNP Nenad Popović koji je protiv članstva u EU ona kaže da ne deli sa njim stavove o migrantima, ali da su zajednički imenitelj reforme u Srbiji.

Osim toga, kaže da ne vidi razliku između DS i SDS i da bi “možda bilo bolje da su izašli zajedno da ljudima bude jasnije za koga ne treba da glasaju”.

“Njihovi rezultati su poražavajući. Pajtić je imao 16 godina da pokaže šta zna u Vojvodini i njegov rezultat je manja prosečna plata u pokrajini nego u ostatku Srbije. Bivši predsednik Tadić je bio na čelu Saveta za infrastrukturu, koji je godišnje gradio 15 kilometara auto-puteva, dok je naša vlada prošle godine izgradila gotovo 100 kilometara”, zaključuje Zorana Mihajlović.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.