Mihajlović: Naredne nedelje znaće se lokacije stanova

Izvor: N1 televizija, 14.Dec.2017, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Naredne nedelje znaće se lokacije stanova

Ministarka Zorana Mihajlović razgovarala je sa gradonačelnicima i direktorima državnih institucija koje su direktno uključene u projekat izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti, koji će se realizovati u šest gradova u Srbiji.

Na prvom sastanku Posebne radne grupe za praćenje i koordinaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti, kojom predsedava Mihajlović, a čiji članovi su čelnici šest gradova i direktori Republičke direkcije za imovinu, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Republičkog geodetskog zavoda, Saobraćajnog instituta CIP i Građevinske direkcije Srbije, definisani su osnovni zadaci svih institucija u vezi s pripremama za gradnju i praćenje izgradnje stanova.

"Zajedno s gradovima do naredne sedmice definisaćemo lokacije, cene izgradnje, projektovanje, nadzor i sva druga otvorena pitanja u realizaciji projekta. Radićemo na tome zajedno i maksimalno efikasno, jer je reč o projektu od velikog značaja za građane Srbije", rekla je Mihajlović, saopšteno je iz njenog kabineta.

Na sastanku kojem su prisustvovali gradonačelnici i predstavnici Beograda, Novog Sada, Niša, Kragujevca, Kraljeva i Vranja, razgovarano je o svim aktivnostima koje su potrebne za realizaciju projekta izgradnje stanova, uključujući utvrđivanje planskog osnova, upravljanje projektom, kao i rešavanje imovinsko-pravnih i svih drugih pitanja koja je potrebno rešiti pre nego što počne izgradnja.

"Biće izgrađeno oko dva miliona kvadrata"

"Plan je da se izgradi oko dva miliona kvadrata tih stanova, što će se raditi fazno", rekla je ministarka i dodala da bi gradnja u svim gradovima trebalo da počinje na proleće, i to prvih 400.000 kvadrata.

Prema njenim rečima, biće raspisani tenderi za izgradnju, a domaća građevinska industrija imaće prednost "jer zna najbolje da radi".

Mihajlović je pozvala domaće građevinske kompanije da se udruže jer je to pravi nači da dobiju posao na projektu.

"To je ogroman projekat, tražimo spremnu građevinsku operativu koja može da poštuje rok i cenu", rekla je ona.

Dodala je da su BIA, policija i vojska već navele kolike su im potrebe za stanovima u kom gradu.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.