Mihajlović:Naredne godine o regionalnim projektima

Izvor: Press, 16.Dec.2014, 21:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović:Naredne godine o regionalnim projektima

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izrazila je večeras uverenje da će na Samitu premijera zemalja centralne i istočne Evrope 2015. godine ponovo biti reči o povećanju trgovinske razmene, ali i o početku modernizacije pruge Beograd - Budimpešta.
Ovo je regionalni projekat koji povezuje Srbiju i Mađarsku zajedno sa Kinom, rekla je ona i podsetila da je kineski premijer rekao da će modernizacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << i izgradnja te pruge trajati dve godine.

Mihajlovićeva je u izjavi za RTS izrazila očekivanje da će se na narednom samitu razgovarati i o slobodnoj zoni kod Uba koja treba da zaposli mnogo ljudi.

Sigurno je, dodala je, da ćemo biti svedoci otpočinjanja radova na koridoru 11 i početka izgradnje nove luke.

Druga važna stvar jesu modeli finansiranja, kazala je potpredsednica vlade koja je i ministarka saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture.

Kina je, dodala je, danas prvi put objavila da se pored preferencjalnih kredita od 10 milijardi dolara namenjenih zemljama CEE, opredelila za još jednu mogućnost a to je privatno javno partnerstvo i u tu svrhu formirala fond od tri milijarde dolara.

"Recimo da se Srbija više neće zaduživati i to je za Srbiju vrlo povoljna vest", rekla je Mihajlović.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mihajlović: Naredne godine o regionalnim projektima

Izvor: RTS, 16.Dec.2014

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović uverena je da će na Samitu premijera zemalja Centralne i Istočne Evrope 2015. godine ponovo biti reči o povećanju trgovinske razmene, ali i o početku modernizacije pruge Beograd – Budimpešta...Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović kaže...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.