Mihajlović: Gradićemo nove luke sa Arapima

Izvor: Vesti-online.com, 23.Maj.2018, 14:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Gradićemo nove luke sa Arapima

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je u Beogradu sa predsednikom kompanije "Dubai Port World", sultanom Ahmedom Bin Sulajem, potpisala Memorandum o razumevanju i saradnji na projektima razvoja rečnih luka između Vlade Srbije i te firme iz UAE.

Ministarka Mihajlović je najavila u Vladi Srbije, da će posle 40 godina država početi da ulaže u izgradnju rečnih luka, a da su investicije vredne više od 200 miliona evra, kao i da bi kompanija >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << "Dubai Port World" već sledeće godine mogla da počne da gradi jednu novu luku u Srbiji.

Kako je rekla, studija izvodljivosti će pokazati da li će njihova investicija biti u Novom Sadu, Smederevu ili Beogradu.

- U svakom slučaju to će biti luka, što bi rekli, nizvodno od Beča - dodala je Mihajlovićeva.

Kompanija "Dubai Port World" iz UAE potvrdila je da je zainteresovana za Luku Novi Sad.

- Posle 40 godina krećemo sa modernizacijom i izgradnjom luka u Srbiji. Pričamo o ulaganjima vrednim više desetina miliona evra u postojeće luke, kao i o više od 200 miliona evra investicija u izgradnju novih luka - rekla je Mihajlovićeva novinarima.

Kompanija "Dubai Port World" upravlja sa 78 lučkih i kontinentalnih terminala u 40 država na šest kontinenata i ima prošlogodišnji prihod koji premašuje četiri milijarde dolara.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.