Mihajlović: A zašto je problem da papa dođe?

Izvor: Mondo, 12.Jul.2018, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: A zašto je problem da papa dođe?

Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović izjavila je danas da ne vidi u čemu je problem da papa Franja poseti Srbiju, imajući u vidu da je naša zemlja sekularna država, a i Vatikan nije priznao nezavisnost Kosova.

Foto: Mondo/Stefan Stojanović

"Zašto je problem da papa dođe u Srbiju? Da li to znači ako ja kažem da nemam ništa protiv da dođe u Srbiju da manje volim Srbiju i da sam izdajica srpskog naroda? Jedno je odnos SPC i Vatikana i oni treba da grade odnos >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << na njihovim uzajamnim odnosima i planovima. Mislim da država tu ne treba da se meša", rekla je Mihajlović novinarima komentarišsći izjavu bivšeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića o eventualnoj poseti pape.

Ona je naglasila da je Srbija sekularna država i da mi, s obzirom na to da nas ima svega sedam miliona, nemamo prava da stavljamo zabrane onima koji žele da posete našu zemlju.

"I ta stalna potreba da u zemlji pravimo podelu na izdajnike, pobednike, veće patriote i manje. Mislim da je to loše za naš mali narod od sedam miliona ljudi, hajde da prestanemo da se delimo", poručila je Mihajlović.

Nikolić: Rekao sam - papa da dođe ako odobri SPC

Bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić objasnio je navode vicepremijera Ivice Dačića o neostvarenoj poseti pape, da je u pozivu papi Franji 2016. da poseti našu zemlju naveo da ga zove isključivo u svojstvu predsednika Srbije, i to "ako dozvoli SPC".

OTKRIVENO: Kako je Srbija "odbila" papu Franju

Nikolić, kako se navodi, ocenjuje da je Dačić, iz njemu poznatih razloga, "načinio po državu štetan, nediplomatski potez, iznoseći u javnost deo prepiske predsednika Srbije sa poglavarom Rimokatoličke crkve".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.