Mihailović: Svim pravnim sredstvim branićemo ime POKS-a

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Feb.2022, 20:53

Mihailović: Svim pravnim sredstvim branićemo ime POKS-a

Predsednik dela POKS-a Vojislav Mihailović izjavio je danas da Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave ni posle više od 30 dana nije izvršilo promenu imena predsednika POKS-a u registru političkih stranaka i upisalo njegovo ime i najavio da će taj pokret iskoristiti sva pravna sredstva kako bivši predsednik POKS-a Žika Gojković ne bi, kako kaže, zloupotrebio ime pokreta.

Na konferenciji za medije, Mihailović je rekao da je u POKS-u 3. januara održana legitimna >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i legalna izborna skupština, da je tada izabran on kao novi predsednik, kao i novo rukovodstvo.

Dodao je da je POKS dan nakon sednice uputio zahtev Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave za izmenu zastupnika POKS-a, ali da Ministarstvo to ni nakon više od 30 dana, koliko je zakonski rok, nije učinilo.

Zbog toga, kako je naveo, POKS-u nije omogućeno da nastupi sa svojim imenom na predstojećim izborima, a Gojkoviću je dozvoljeno da, kako je rekao, manipuliše i zloupotrebljava ime pokreta.

Dodao je da vlast Gojkovću, kako kaže, nije samo omogućila da bude član direktora borda jedne državne firme, već mu i omogućava da ne obriše njegovo ime.

Najavio je da će se oni boriti svim pravnim sredstvima kako bi sprečili da se ime POKS-a nelegalno koristi i da će oboriti listu koju Gojković najavljuje sa Boškom Obradovićem iz Pokreta Dveri.

Dodao je i da to obaranje liste može da ugrozi izborni proces.

Mihailović je podsetio da je POKS 6. maja potpisao koalicioni ugovor sa DS S-om i da će na naredne izbore izaći zajedno, kao i da će koristiti ime POKS bez obzira na to kako se budu ponašali vlast i nadležno ministarstvo.

Generalni sekreter stranke ravnih Goran Ivančević rekao je da Ministarstvo nije 43 dana promenilo ime u registru političkih stranaka.

Ivančević tvrdi da ne postoji nijedan razlog ili argument zbog koga Ministarstvo nije moglo da upiše Vojislava Mihailovića kao zastupnika POKS-a.

Uz to, naveo je da je Žiki Gojkoviću 15. oktobra prošle godine istekao mandat koji po statutu tog pokreta može trajati najviše četiri godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.