Izvor: S media, 07.Feb.2013, 10:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mićunović danas prima orden Legije časti

Jedan od osnivača Demokratske stranke i predsednik njenog Političkog saveta Daragoljub Mićunović primiće danas najviše francusko odlikovanje - orden Legije časti u rangu oficira.

"Ovaj orden je specifičan po tome što u svom imenu nosi čast, dakle on obavezuje, a u teškim vremenima čast je ona vrlina koja najviše dolazi u iskušenje, tako da ovaj orden na neki način čoveka jača da ne pada uskušenje nego da čast brani", rekao je Mićunović. >> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<

Iako ne zna sa kojim obrazloženjem će mu odlikovanje biti uručeno, Mićunović je kazao da se generalno orden Legije časti dodeljuje za širenje slobode i demokratije i rad na opštem dobru.

"Ako dugo trajete na političkoj sceni a niste napravili nekakav skandal, normalno je da se kad uđete u određene godine to na neki način prizna. Odlikovanje, dakle, primam počastvovan, ali ne sa nekim velikim iznenađenjem i uzbuđenjem", rekao je Mićunović, koji u prošlosti bio dobitnik niza domaćih i međunarodnih priznanja.

Među dobitnicima ordena Legije časti proteklih godina su bili Ružica Ðinđić, Sonja Liht i Veran Matić.

(Tanjug)

Foto:Beta/Emil Vas/EV

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Mićunović primio orden Legije časti

Izvor: Blic, 07.Feb.2013

Predsedniku Političkog saveta Demokratske stranke (DS) Dragoljubu Mićunoviću večeras je, na svečanosti u francuskoj ambasadu u Beogradu, uručen orden Legije časti u rangu oficira, jedno od najvećih priznanja te države...Uručujući orden, ambasador Francuske Žan Fransoa Denio rekao je da se...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.